Meny
Meny

Myggen er nådeløs, men ikke la den ta fra deg fantastiske harropplevelser som denne. Bugstopper gjør at behovet for annen beskyttelse (som her) blir mindre. // Foto: Joakim Andreassen

Gjør deg klar for møtet med myggen

Med varmen kommer myggen, det er en uungåelig sak. Den stikkende plageånden kan få den mest hardføre villmarkingen til å knekke, og mang en tålmodig fisker har pakket sakene tidligere enn planlagt nettopp på grunn av disse små krypene.

Med oss pakker vi et vel av ulike kjemikalier som vi sprayer på huden. Mye av det fungerer, i ulik grad og av ulik lengde. Ingen blir heller helt enige om hvor gunstig det faktisk er å påføre dette direkte på kropp.

Så finnes det alternativer? Ja, faktisk. Vi fører et bredt utvalg med klær laget nettopp for å holde borte irriterende insekter.

***


Slutt på kjemikaler rett på kroppen

Tommy Josefsen hos Fly Fish Europe som blant annet fører Simms i Europa, har lang fartstid bak seg med ulike myggmidler. En langtur i Indre Troms i fjor gjorde derimot at han endret synet sitt på myggproblemer radikalt.

– Etter å ha brukt Simms sin Bugstopper-serie med klær en hel sommer i indre Troms er jeg frelst. Hele sommeren 2017 brukte jeg ikke myggmiddel i det hele tatt, forteller Josefsen.

Josefsen ved leirbål langt nord. Med Bugstopper-skjorte holder han myggen borte, slik at han heller kan konsentrere seg om bålet. // Foto: Joakim Andreassen

Kjøp skjorten Tommy bruker:

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Finnes også i denne fargen

Lang levetid

Han omtaler dette som perfekte klær da de både er behagelige, gir solbeskyttelse og ikke minst sørger for færre myggstikk.

– Produktene har heller ikke noe lukt slikt tradisjonelt myggmiddel har, og jeg har heller ikke merket i noen større grad en vanlig at produktene får noe mer lukt etter flere dager på tur.

Insektbeskyttelsen varer i levetiden til produktet (ca 70-80 vask), og Bugstopper funker veldig bra i området det dekker på kroppen.

– Dette innebærer at bruker man kun Bugstopper-skjorte vil man kunne merke insekter i ansiktet så fremt man ikke også bruker en «Bugstopper Sunhood». Denne kombinasjonen gjør virkelig susen, poengterer Josefsen.

Her forteller Tommy Josefsen om noen av Bugstopper-produktene:

Se vårt utvalg Bugstopper-produkter:

SIMMS Bugstopper Sunshield Hat Smoke

For stekende sol og stikkende insekter tilbyr Simms denne cap’en med lang brem, UPF50 beskyttelse og Insect Shield® teknologi.

Simms’ BugStopper® SunShield Hat leverer 360-graders beskyttelse takket være en forlenget brem, avtagbar SolarFlex® nakkebeskytter, og Insect Shield® beskyttelse. Nylon Tactel® stoff med en Teflon® HT DWR finish gir skitt- og vannavvisende egenskaper, mens UPF50 stretch-materialet bak tar vare på nakken din. Hurtigtørkende fukttransporterende svettebånd på innsiden, og nakkebeskytteren festes enkelt med trykknapper.

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

SIMMS Bugstopper Hoody

Lettvektshettegenser som hindrer både insekter og sterk sol fra å ødelegge fiskedagen din.

Moder Jord har hennes måter når det kommer til å teste vår tålmodighet, og stikkende/bitende insekter vil stille den mest stamina-tøffe fiskeren på prøve. Hold disse små irriterende krypene på trygg avstand med denne dette heftige plagget.

Hurtigtørkende med Insect Shielt® for langtidsvarende insektsbeskyttelse, og hurtigtørkende COR3™-stoff for å motvirke lukt. Klassifisert med UPF 50 for solbeskyttelse. Armer og skuldre er i tillegg formsydd for god bevegelse og enkel bevegelse når du kaster med flue.

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

SIMMS Bugstopper Net Cap

5-panel cap, med myggnett som stenger insektene ute.

Når myggtåka legger seg tjukk langs elva, er denne cap’en med lnsectShield® teknologi i kombinasjon med den blokkerende no-see-um nettingen løsningen. Komfortabelt hurtigtørkende svettebånd på innsiden av cap’en, og stramming nederst på myggnettingen.

SIMMS Bugstopper Sungaiter

Steng UV-strålene og insektene ute, med UPF50 beskyttelse og Insect Shield® teknologi.

BugStopper® SunGaiter™ er laget av Insect Shield® UPF50 SolarFlex® stretch-stoff for overlegen sol- og insektbeskyttelse. Lett vekt, hurtigtørkende, og med hull foran munnen for ventilasjon. Ekstra lengde bak gir tilstrekkelig dekning av nakken, og passform over fiskecap’en.

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

SIMMS Guide Lightweight Bugstopper Sock

Meget komfortable sokker med bugstopper-teknologi, som samtidig sørger for å holde føttene varme selv når det blir vått og kaldt

SIMMS Bugstopper Intruder Shirt

En enda lettere og mer pustende variant enn den klassiske bugstopper-skjorta.

Førstevalget på varme dager på fjellet, eller andre steder hvor horder av mygg og knott kan legge en demper på morroa.

Simms’ BugStopper™ long-sleeve er produsert i hurtigtørkende, pustende og UV-motstandig nylon som i samarbeid med InsectShield®-teknologien holder blodtørstige småkryp unna. To lommer for fluebokser har funnet veien til brystregionen og en solbrilleklut integrert på skjortens innside gjør at du kan tørke brilleglassene klare som gin.

SIMMS Bugstopper Tech Tee

Med denne tekniske BugStopper® Tech LS -skjorten kan du vandre så langt du bare orker inn på vidda, uten å bli spist opp av knott eller å svette en dråpe.

Med assistanse fra det antimikrobiske og pustende DriRelease®-materialet holder du deg tørr som sand, samtidig som blodsugere av diverse slag holdes utenfor ved hjelp av den avanserte InsectShield®-teknologien. I tillegg til å være svært komfortabel, slitesterk og flexibel er denne skjorten også UV-resistent.

SIMMS BugstopperSunGlove

For stekende sol og bitende insekter tilbyr Simms disse hanskene, med UPF50-beskyttelse og Insect Shield® teknologi.

Simms’ BugStopper® SunGlove™ benytter et UPF50 SolarFlex® stretch-materiale med Insect Shield® beskyttelse. Fingerløs konstruksjon med forlenget finger på pekefinger og langefinger, for å beskytte fingrene ved fiske med hurtige inntrekk og snører med overflatestruktur.

Hanskene er også ekstra lange på håndleddet, og festes sammen med en trykknapp når de ikke er i bruk. Et must i våre mest myggtette områder!

SIMMS Bugstopper Net Cap

«5-panel»-caps, med myggnett som stenger insektene ute.

Når myggtåka legger seg tjukk langs elva, er denne cap’en med lnsectShield® teknologi i kombinasjon med den blokkerende no-see-um nettingen løsningen. Komfortabelt hurtigtørkende svettebånd på innsiden av cap’en, og stramming nederst på myggnettingen.

SIMMS Bugstopper SunHood

The Bugstopper® SunHood beskytter hele hodet fra både sol og uønsket besøk fra insekter.

Når du ikke har en ledig hånd til å knuse insekter (og sterk sol) som trenger seg på, finnes det neppe et bedre alternativ enn å trekke denne over hodet! Bugstopper® SunHood er laget av Solarflex® UPF 50-stretch-stoff, samtidig som den har langtidsvirkende Insect Shield®-teknologi.

Denne hetta er både lett, puster godt og kan enkelt gjøres om til hals ved behov.

SIMMS Bugstopper Net Sombrero

Simms’ nye BugStopper® Net Sombrero er en moderne utgave av et klassisk våpen i kampen mot stikkende insekter. Myggnetting gir 360-graders beskyttelse, og lnsectShield® teknologi bidrar til å holde insektene på avstand. Stramming nederst på nettingen, og en vannavstøtende DWR-finish på selve hatten. Én størrelse, som passer de fleste.

Sjekk ut hele vår avdeling for SIMMS

Del
Lukk
1500 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 1500